Funkciók

Összefoglaló, program

GDT diákműhelyek tanév végi gálájának összefoglalója

2012. június 28-án 17:30-21 óráig tartotta harmadik tanévzáró rendezvényét a Gábor Dénes Tehetségpont, amelyen három műhely mutatta be a 2011/12-es tanévi tevékenységét egymásnak és a megjelent vendégeknek. A vendégek között üdvözölhettünk többeket tanáraink közül, valamint jelen voltak diáktársak, családtagok és a tavalyi középiskolások közül is néhányan.

Dr. Gambár Katalin, a Tehetségpont vezetőjének köszöntő és bevezető mondatai után Berecz Antónia tanárnő, a 3D Grafika és Animáció Diákműhely vezető-koordináló tanára számolt be a legsikeresebb műhely munkájáról, programjaikról, és felkonferálta a műhelyben készült legújabb animációs filmeket. Ezt követően három csapat vetítette le filmjét, majd adott áttekintést a készítés nehézségeiről. A győztes a „Pangea” című film lett. Rendezője Kovács János (I. MI/N), tagjai Csuta Gábor (diplomás MI/N), Kovács Krisztián (II. MI/T), Pál András (I. MI/N), Pálos Róbert (tavalyi győztes Menj! film rendezője). A legjobb karakter a „Dream Warrior” sárkánya lett, amelynek készítői Karsai Viktor (diplomás MI/N) és Csuta Gábor. A legjobb effektek az „Angliai csata 1940” című filmben születtek, készítői Kapitány Attila (II. MI/N) és Bánki Miklós (III. MI/N).

A digitális festők Orgoványi Gábor tanár úr vezetésével a tanévben készített képeikből rendeztek kiállítást az aulában mindannyiunk örömére. A webprogramozók részéről Kaczur Sándor tanár úr „A Java applet grafikus lehetőségei” címmel tartott előadást, majd összefoglalót Zentai Norbert, Ágnecz Gergely és Takács Roland „Hardveresen gyorsított 3D/2D renderelés” című kutatómunkájáról. Ennek demonstrálására levetített egy rövid animációs filmet, amelyet Zentai Norbert saját renderelő motorjával készített a maga alkotott űrről, illetve űrhajóról.

Az este utolsó előadását a 3D műhely egyik kiemelkedő tagja, Csuta Gábor tartotta „Kedvenceim a számítógépes grafika úttörői között – az utahi iskola” címmel.

A rendezvény immár elmaradhatatlan vidám része a tombolahúzás volt, amelyben a filmre szavazók vesznek részt. Tuschák Éva, a GDF marketing igazgatója élvezetes kommentárjaival derült ki, hogy kik juthattak hozzá kedves GDF-es ajándékokhoz. Végül az este és a Tehetségpont év végi zárásaként Dr. Gambár Katalin összegezte a rendezvény és az év nehézségeit és sikereit. A három éve életre kelt Gábor Dénes Tehetségpont most is bebizonyította, hogy milyen színes, vidám és értékes munkát végez, az eredmények magukért beszélnek. Kiemelte, hogy a műhelyek munkájának igazi motorjai a műhelyvezetők, akiknek elkötelezett, lelkes, kitartó, szakmailag színvonalas munkája nélkül nem érhetnénk el ezeket a szép eredményeket.

Köszönjük a Főiskolának, hogy bátorítja és támogatja tehetségpontunk működését a továbbiakban is!

A rendezvényen készült fényképek és videók ebben a tananyag-objektumban tekinthetők meg.


Még egy megjegyzés sem érkezett.