Morzsanavigáció

március 22. - Kovács Magda-díj pályázat nyilvános védés

A lap tartalomjegyzéke

Eredményhirdetés

Eredményhirdetésre a pályamunkák nyilvános védése után került sor 2017. március 22-én a Kemény János teremben.

I. helyezett: Félegyházi Tamás Gábor, Frankó Tamás: Skynet – Shiftregiszter-vezérlés Android-eszközről WiFi-n keresztül. Ösztöndíjuk 450.000 Ft.
II. helyezett: Kocsis László: Új lehetőségek a Smart Home rendszerek vezérlésében. Ösztöndíja 350.000 Ft.
III. helyezett: Fazekas Péter: Talkivo – Közösségi nyelvgyakorlás. Ösztöndíja 200.000 Ft.
Facebook Messngerben OkosHáz
Letölthető Apple App Store-ból, Google Play Store-ból

A verseny összefoglalója

"A benyújtott dolgozatok és mellékleteik értékelése után a verseny utolsó fordulója, a nyilvános védés 2017. március 22-én volt a Gábor Dénes Főiskola Kemény János termében. A rendezvény most is Dr. Kovács Magdára emlékezve kezdődött. A versenyre 8 pályamunkával 9 hallgató nevezett, közülük egy gazdaságinformatikus szakos, a többiek mérnökinformatikus szakosok.

A nyilvános védés első felében tanulással, közösségi információ-megosztással, illetve 3D nyomtatással foglalkozó, egy szóval multimédiás termékek kerültek bemutatásra. A szünet után az IoT-s (Internet of Things, dolgok internete) kategória következett, amelyben épületek „okosítása” volt a cél. A zsűri és a vendégek is megnézhették az alkalmazásokat/működő rendszereket, illetve kipróbálhatták azokat. A védésen a pályázók színvonalas prezentációik után és a szünetekben sok kérdést és javaslatot kaptak munkájuk továbbfejlesztésére és piacra vitelére.

A végső értékelésben Kunovits Jenő, a zsűri elnöke kiemelte, hogy a pályázatok egyik pozitívuma az, hogy sok szempontból megvizsgálták a hallgatók az általuk választott alkalmazás hátterét, kivitelezési módjait, felhasználási lehetőségeiket. Véleménye szerint az elnyert díjak "jó helyre kerülnek", az összességében legjobb pályamunkákat díjazta a zsűri. Szintén kiemelte, hogy a projekt jó megvalósítása mellett annak prezentálása is lényeges, ezért a hallgatóknak erre megfelelően készülniük kell. Az LSI számára továbbra is fontos, hogy a jövőben is támogassa az innováció terén tehetséges GDF-es hallgatókat.

Dr. Szász Gábor, a rendezvény moderátora a prezentálók időtartásával volt többek között elégedett, Berecz Antónia, a Gábor Dénes Tehetségpont koordinátora azt tartotta fontosnak megjegyezni, hogy több pályázónak és hallgatótársuknak lehetne fair play díjat adni a pár hónapos munka alatt egymásnak nyújtott szakmai segítségnyújtásért.

A 8 pályamunka közül a zsűritagok által adott pontok alapján 3 emelkedett ki. Készítőik között került kiosztásra az 1 millió forint ösztöndíj. Oklevelet minden pályázó kapott."

[Átvett hír a Főiskola honlapjáról]
A pályázaton indulók (balról jobbra): Dobos Gábor, Nagy Lajos Tamás, Gréczi Patrik, Szabó Péter, Frankó Tamás, Félegyházi Tamás Gábor, Galambos Máté, Kocsis László. Skype-on prezentált Fazekas Péter.

A zsűri tagjai

  • Kunovits Jenő – LSI Kuratórium elnöke, Happy Business Services Zrt. igazgatója, a zsűri elnöke
  • Dr. Tótszöllősy Géza – LSI Kuratóriumi tag
  • Suhajda Attila – TalentHunt Kft. és PMTech ügyvezetője, Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség elnöke, Civil Support Nonprofit Kft. vállalati és kormányzati kapcsolatokért felelős partnere
  • Endrődi Tamás – GDF Informatikai Intézet, mestertanár, informatikai igazgató
  • Kaczur Sándor – GDF Informatikai Intézet igazgatóhelyettes, tanársegéd
  • Windisch Norbert – GDF HÖK külügyekért és kommunikációért felelős tagja

Program

Fényképek a rendezvény hangulatának érzékeltetésére

A pályamunkák absztraktjai

Dobos Gábor Imre: i-Termosztát – Intelligens fűtés nyaralókba
Fazekas Péter: Talkivo – Közösségi nyelvgyakorlás
Félegyházi, Frankó Tamás: SkynetSkynet. Shiftregiszter-vezérlés Android-...
Galambos Máté: A kvantuminformatika alapjainak oktatása vizuális média...
Kocsis László: Új lehetőségek a Smart Home rendszerek vezérlésében–R Pi ChatBox
Nagy Tamás Lajos: Makett figurák tervezése az 1956-os forradalom témájára...
Szabó Péter: MainHub – híraggregáló közösségi tér kezdő internet-felhasználóknak

A pályamunkák bemutatásának diasorai

További információk