Funkciók

Tanévnyitó nyílt nap: szept. 17. MS Teams / GDT csoport

Összefoglaló:
Sok előadó, tag és vendég vett részt az online tanévnyitónkon.
A nyílt nap elején a GDT koordinátora összefoglalta a Tehetségpont elmúlt jó egy évtizedének történetét, majd felolvasta a 2020/21. tanévben TESZ-díjazottak laudációját (lásd alább).
A nyílt nap nagyobbik részében a diákműhelyek adtak képet tervezett szakmai munkájukról, elmondták hogy hiányzanak a személyes találkozások, de online is gördülékenyen folytatják az alkotó, kreatív, innovatív munkát. Eddigi műhelyeink közül a MikroTik műhely két csoporttal indul; újraindul a Raspberry Pi, továbbá új a Unity2D műhely. Számos kérdés és javaslat érkezett a résztvevőktől a műhelyekkel és a Tehetségponttal kapcsolatban.
A rendhagyó órán Krupa Gábor két műhelytagja által tervezett maszkcsiptető SolidWorksben modellezését és 3D nyomtatásra előkészítését mutatta be.


TESZ-díjjal elismert oktatóink
Röviden a díjról: A Gábor Dénes Főiskola Tehetségpontjában végzett munka elismerésére a Rektor 2014. március 30-án díjat alapított a Tehetségpont szolgálatában kiemelkedő munkát végző oktatók számára, „A főiskolai tehetséggondozás szolgálatáért” Díj elnevezéssel. A díj 2 évente max. 3 oktató számára adható. Idén 4. alkalommal került átadásra. Kapta
  • Berecz Antónia: az AKIM modell megfogalmazásáért és sikeres működtetésének koordinálásáért.
  • A másik két díjazott a már 4. tanévét kezdő MikroTik Akadémia Diákműhely vezetője, Szurmay Ádám direktor úr és Somogyi Marcell queue mester úr. A vezetők szakmaisága, hallgatótámogatása és önzetlensége/gondossága nem csak abban mutatkozik meg, ahogyan a foglalkozásokon szakmai tudásukat/hozzáállásukat átadják, de a foglalkozások között is nyújtanak segítséget. Ezek mellett természetesen kreativitásukkal, sőt saját eszközeiket/lehetőségeiket is bevonva teremtik meg a gördülékeny munkához, az új lehetőségek megmutatásához a műhely infrastruktúráját.
    Eredményességüket mutatja a több tucat MTCNA oklevelet szerző műhelytag. TDK és OTDK versenyeken is többen indultak a tagok közül. A vizsgázottak visszajárnak a kezdők foglalkozásaira is, illetve a tavaszi félévekben az ún. haladó tanfolyamra. Az első, 2017 decemberében vizsgázottak most fogják megkezdeni MTCNA oklevélmegújító képzésüket.